Kalknagel (schimmel/mycose)

Iedereen wil mooie lichte en gladde nagels hebben. Veel mensen hebben echter last van schimmelnagels. Deze nagels verkleuren bruin-geel en is een teken dat de nagels zijn aangetast door schimmel. De besmetting vindt plaats door schimmels die zich overal op de huid bevinden. Deze schimmels veroorzaken ook vaak schimmelinfecties tussen de tenen en...

Iedereen wil mooie lichte en gladde nagels hebben. Veel mensen hebben echter last van schimmelnagels. Deze nagels verkleuren bruin-geel en is een teken dat de nagels zijn aangetast door schimmel. De besmetting vindt plaats door schimmels die zich overal op de huid bevinden. Deze schimmels veroorzaken ook vaak schimmelinfecties tussen de tenen en voeten, maar ook handen kunnen worden aangetast. Zwakke broeierige plekken in niet goed geventileerde schoenen zijn een broedplaats voor deze schimmels. Schimmelnagels zijn zeer besmettelijk.

Draag altijd slippers in alle vochtige ruimten, zodat overdracht van schimmels wordt beperkt. Verder kunnen schimmelnagels op diverse manieren worden behandeld. Op deze site staan verschillende middelen voor de behandeling. Een pedicure kan regelmatig de aangetaste delen van de nagels dun slijpen, zodat de nagel de tincturen beter kan opnemen. Zelf kunt u de nagel met een fijnkorrelige nagelvijl ruw houden tijdens de behandeling met tinctuur.

De huisarts kan een middel voorschrijven, dat een aantal maanden moet worden gebruikt.

Om te voorkomen, dat de schimmel terug keert, dienen de voeten en met name de plekken tussen de tenen goed te worden afgedroogd. Gebruik bij de vorming van kloven of een schilferige huis van de voeten een bijpassende verzorgingscrème.

More

Kalknagel (schimmel/mycose)  9 resultaten

per page
1 - 9 van de 9 producten
1 - 9 van de 9 producten